Política 07/06/2022

Negueruela i Benalal, el joc de les cadires al Parlament

El PP recorda l'escena del conseller assegut al costat d'Armengol en l'aprovació de la llei turística, i el diputat no adscrit escolta des dels seients de Vox la intervenció de Sergio Rodríguez

2 min
Armengol i Negueruela, el passat dimarts en la votació de la llei turística

PalmaTant el conseller de Turisme, Treball i Model Econòmic, Iago Negueruela, com el propi PSIB a través de la seva portaveu, Pilar Costa, han minimitzat aquesta setmana l'absència del vicepresident Juan Pedro Yllanes en el debat i aprovació de la llei turística, una de les més transcendentals de la legislatura. El també conseller de Transició Energètica estava molest per la no inclusió d'algunes esmenes sobre aquesta matèria en la llei -algunes d'elles, firmades també pels socialistes-, i ho va escenificar absentant-se del Parlament el passat dimarts, després de la sessió de control.

Aquest fet va provocar malestar dins el PSIB, incloent-hi a la presidenta del Govern, Francina Armengol, molesta per les filtracions fetes per Yllanes en una jornada que "era de celebració", expliquen fonts del Pacte. Ara bé, també va possibilitar que Negueruela, l'home fort de l'Executiu, s'assegués al costat d'Armengol, suplint la figura del vicepresident per un moment.

L'escena no ha passat desapercebuda pels partits, i aquest dimarts el diputat del PP Sebastià Sagreras, en la pregunta de control al titular de Turisme, ha qualificat de "ninada" tant l'absència d'Yllanes com el fet que Negueruela estés devora la cap de l'Executiu al llarg del debat sobre la normativa turística. Aquestes paraules no han agradat al conseller, qui ha parlat "d'un grau d'eslògans i proclames ridícul". "Ens hem canviat els seients centenars de vegades aquesta legislatura", ha argumentat.

Maxo Benalal, a la bancada de Vox

Aquest dimarts, a més, l'exdiputat de Ciutadans i actual diputat no adscrit, Maxo Benalal, ha escoltat des de la tribuna de Vox la intervenció del representant d'extrema dreta, Sergio Rodríguez, en la moció que portava el partit per augmentar la presència policial en l'Estació Intermodal de Palma, que finalment no ha tirat endavant. Benalal parlava amb Rodríguez moments abans del discurs del diputat, però envers d'anar-se'n a la seva cadira, ha decidit quedar-se a la bancada de Vox, en el lloc que ocupa Idoia Ribas. El periódico de Ibiza ja va publicar a finals d'abril que Benalal, des del 14 d'aquell mes, s'havia afiliat de base de Vox, i sembla que avui s'hi ha sentit còmode, ja que és estrany veure a diputats asseguts en el lloc d'altres partits.

stats