Política 18/05/2019

La Crida per Palma vol implicar la gent per reclamar que l’aeroport passi a ser propietat municipal

Dorado: "Volem reduir el nombre de vols que arriben a l’aeroport com a mesura clau per decréixer"

Ara Balears
2 min
Candidats de la Crida per Palma a l'aeroport

PalmaLa Crida per Palma ha duit a terme una acció simbòlica en què ha marcat l’aeroport com a propietat de l’Ajuntament de Palma. D’aquesta manera, la candidatura pretén mostrar la necessitat de municipalitzar uns recursos estratègics tan importants com l’aeroport i el port. "És ridícul que una illa no controli els seus propis mitjans d’entrada i sortida, tant de persones com de béns. Municipalitzar l’aeroport per nosaltres és una necessitat inapel·lable de retornar a la gent de l’illa la capacitat de decidir", ha explicat Laura Dorado, la número 2 de la formació.

La Crida per Palma es veu amb confiança d’afrontar el repte que suposa la municipalització de l’aeroport, encara que aquesta no sigui actualment una competència de l’Ajuntament. "No és una cosa que es pugui aconseguir pel simple fet de demanar-ho des de les institucions", ha explicat Manel Domènech, el cap de llista. "És per això que haurem de mobilitzar els carrers per consolidar la demanda. Només amb l’impuls popular podrem transcendir les limitacions de l’Ajuntament", ha afegit.

El flux d’entrada i sortida constant i creixent de turistes a Mallorca és un dels principals motius que fan que la municipalització de l’aeroport sigui un afer a tractar amb urgència, segons la Crida per Palma. "Volem reduir el nombre de vols que arriben a l’aeroport com a mesura clau per decréixer en la massificació turística que inunda l’illa. Això tan sols és possible amb un control directe de la seva porta d’entrada", ha dit Dorado.

Les propostes de municipalitzacions de la Crida per Palma no es limiten a l’aeroport i el port. En el seu programa hi ha altres horitzons per passar a gestió pública, com MercaPalma, les escoletes municipals, el servei d’eliminació de residus i la xarxa de distribució elèctrica. En paraules de Domènech, "en el cas de la municipalització de l’aeroport, reclamam les competències, però forma part de la idea general de retornar totes les infraestructures i serveis al control i gestió públics. Volem avançar cap a les zero privatitzacions a Palma", ha afirmat.

stats