Política 04/07/2019

La militància de MÉS ratifica els acords per reeditar el pacte al Consell de Mallorca

Més d'un 90% ha votat a favor del programa i l'organigrama proposats per a la institució insular

Ara Balears
1 min
Imatge de l'assamblea de MÉS

PalmaLa militància de MÉS ha ratificat aquest dijous en una assemblea duita a terme a Inca els acords per entrar a formar part de l'executiu al Consell de Mallorca juntament amb el PSIB i Podem. Un 90% s'ha mostrat a favor de continuar amb la feina iniciada pel pacte durant la legislatura anterior, segons han informat en un comunicat. D'aquesta manera, els ecosobiranistes gestionaran una vicepresidència del Consell i Cultura i Patrimoni, tres càrrecs que gestionarà Bel Busquets i que inclouran les direccions insulars de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística. La coordinadora del partit ha destacat que la seva formació "ha tingut molta incidència" en les negociacions a l'hora de protegir el territori i eliminar projectes viaris en els acords programàtics.

D'altra banda, Jaume Alzamora dirigirà l'àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Joventut, amb les direccions insulars de Cooperació i Caça, Promoció Econòmica i Producció Local, Artesania, Comerç i Indústria i Joventut i Participació. Alzamora també s'encarregarà de les empreses, consorcis i fundacions que van lligades a l'àrea. A més, Liniu Siquer serà la substituta de Vicenç Vidal, que se'n va com a senador autonòmic.

A més a més, la formació gestionarà la Direcció insular de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), encarregada del suport territorial, per a la implantació municipal de la Llei d'infància i adolescència, i la Direcció insular d'Igualtat i Diversitat. De les 103 persones que han votat a l'assemblea, 92 ho han fet a favor del programa, una en contra i 10 se n'han abstingut. Pel que fa a la proposta de noms per ocupar les conselleries, 90 han votat que sí, 2 que no i hi ha hagut 9 abstencions.

stats