Política11/11/2020

La Mesa del Parlament rebutja llevar els quadres i les plaques del rei emèrit

El PSIB, el Partit Popular i Ciutadans s'han posicionat en contra de la petició de MÉS per Mallorca i Podem

Maria Llull

PalmaLa Mesa del Parlament ha rebutjat aquest dimecres retirar els quadres i les plaques de Joan Carles I i la reina Sofia de la Cambra, tal com havien sol·licitat MÉS per Mallorca i Podem. Tant el PSIB com el PP i Ciutadans s'han posicionat en contra de la petició al·legant que encara no hi ha cap procediment judicial obert ni cap sentència en contra dels emèrits i que cal tenir en compte la presumpció d'innocència, segons han informat fonts de la Mesa a l'ARA Balears.

A més, el representant socialista també ha recordat que la Constitució estableix una monarquia parlamentària, i que aquesta és la raó perquè hi hagi quadres del rei emèrit a la Cambra. Però els ecosobiranistes han replicat que això no es posa en qüestió, sinó que es mantinguin els honors en la situació actual.

Cargando
No hay anuncios

MÉS per Mallorca va demanar a la Mesa del Parlament que ordenàs la retirada de quadres i plaques dels reis emèrits per preservar "l'honorabilitat institucional" de la Cambra. "El Parlament ha de ser un referent quant a transparència política, honradesa econòmica i honorabilitat institucional", va indicar el diputat ecosobiranista, Josep Ferrà.

Cargando
No hay anuncios

Podem es va adherir posteriorment a aquesta proposta i ambdós partits varen signar un document conjunt dilluns passat. En canvi, el PSIB va descartar sumar-se als socis del Pacte.