Política 30/12/2020

MÉS reclama més sobirania i el desplegament del REB amb motiu de la Diada de Mallorca

La formació recorda que el sistema de finançament no és just per a les Balears i que s'hauria d'haver modificat fa cinc anys

Maria Llull
1 min
Josep Ferrà i Bel Busquets durant la roda de premsa d'aquest dimecres

PalmaMÉS ha reivindicat la vigència de la Diada de Mallorca i ha aprofitat aquesta data per reclamar més sobirania i el desplegament del REB, que a hores d'ara té el factor d'insularitat sense dotació econòmica i la part fiscal sense desenvolupar. La vicepresidenta del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i el diputat i secretari d'Organització de MÉS, Josep Ferrà, han comparegut per explicar les principals "reivindicacions de país" de la formació.

Busquets ha recordat que va ser Miquel Ensenyat qui va presidir el Consell de Mallorca la legislatura passada, qui va complir amb "la fita històrica" de fer la Diada de Mallorca el 31 de desembre. "Demanam més sobirania i més autogovern, i per això, necessitam més recursos", ha afegit.

Per part seva, Ferrà ha subratllat que fa cinc anys que s'hauria d'haver modificat el sistema de finançament autonòmic, ha reclamat el desplegament del REB i ha carregat contra "el maltractament de l'Estat a les Balears". El diputat ecosobiranista ha fet referència a la negativa del senador Vicenç Vidal a donar suport als pressupostos de l'Estat. A més, ha recordat la importància de "continuar reclamant el dret a l'autodeterminació" i ha fet referència als presos polítics. "Cal que posin en llibertat gent que simplement va exercir la voluntat d'un poble d'organitzar un referèndum".

stats