Partits
Política 21/01/2023

MÉS reclamarà que les Illes tinguin un IVA reduït: "Un 15% del PIB parteix cap a Madrid per no tornar mai més"

"Les Balears són l'únic territori no peninsular que no disposa d'un IVA diferenciat, fet que ens converteix en ciutadans de segona"

ARA Balears
1 min
Jaume Alzamora durant la trobada ‘Un model econòmic pel bé comú’

PalmaMÉS per Mallorca ha anunciat que incorporarà al seu programa electoral reclamar en tots els àmbits un concert econòmic amb l'Estat amb l'objectiu de poder tenir el control dels nostres recursos públics. Els ecosobiranistes han denunciat, a través d'un comunicat, que "un 15% del PIB de les Balears parteix cap a Madrid per no tornar mai més".

En aquest sentit, el secretari general de MÉS per Mallorca i candidat al Consell, Jaume Alzamora, ha informat que defensarà davant el govern d'Espanya l'aplicació d'un IVA reduït per a les Illes Balears per tal "d'igualar-nos a la resta de territoris no peninsulars".

"Les Balears són l'únic territori no peninsular que no disposa d'un IVA diferenciat, fet que ens converteix en ciutadans de segona", ha sentenciat. Així, els ecosobiranistes s'han assegurat que si arriben al poder en les pròximes eleccions del mes de maig, defensaran davant el govern espanyol mesures específiques per a les Illes Balears per garantir un tracte econòmic i fiscal just per a l'Arxipèlag.

stats