Política 18/06/2021

MÉS reclama al govern espanyol que es posi en marxa el projecte del tren de Llevant

El portaveu adjunt, Josep Ferrà, ha censurat la manca de compromís de l'executiu de Pedro Sánchez "amb el desenvolupament d’una xarxa de mobilitat sostenible”

ARA Balears
2 min
Josep Ferrà, en una imatges d'arxiu.

PalmaEl portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà, ha instat aquest divendres el govern espanyol a “no retardar més la consignació pressupostària que possibiliti l’execució del tren de Llevant”. Ferrà ha traslladat aquesta petició amb una Proposició No de Llei (PNL) que reclama incloure el finançament adient per a la posada en marxa del projecte ferroviari als Pressupostos Generals del 2022.

Segons han informat en un comunicat, aquesta iniciativa, plantejada en el centenari del tren Manacor-Artà, coincideix també amb la inclusió del tramvia en el pla de projectes estratègics aprovat per la Comissió Europea, ja que permetrà que pugui tenir finançament dels nous fons europeus. 

Així, el portaveu ha remarcat que “tant el tramvia com el tren de Llevant són dos projectes estratègics, necessaris i de vital importància per fer realitat una mobilitat sostenible". A més, ha censurat la manca de compromís de l'executiu de Pedro Sánchez "amb el desenvolupament d’una xarxa de mobilitat sostenible”.

El pla preveu una inversió total de 1.720 milions d’euros entre totes les administracions competents en el desenvolupament d’aquestes mesures, que es duran a terme entre els anys 2019 i 2026. En aquest context, MÉS per Mallorca subratlla que entre les línies del pla "hi trobam el desenvolupament d’un nou mapa ferroviari amb infraestructures com el tramvia des de Palma fins a l’aeroport, la integració del metro en la xarxa urbana de Palma, l’ampliació de la línia al ParcBit i Son Espases, i el tren de Llevant". Per això, recalca Ferrà, "ara toca fer passes endavant i fer complir la legislació i exigir a Madrid el compliment dels seus compromisos".

En aquest sentit, Ferrà ha instat el govern espanyol a destinar tots els recursos necessaris perquè el tren de Llevant torni a ser una realitat com més aviat millor. 

stats