Parlament
Política19/09/2022

MÉS i Podem qüestionen la proposta del PSIB per lluitar contra la prostitució

El Parlament votarà una PNL dels socialistes aquest dimarts

PalmaMÉS per Mallorca i Podem han manifestat rebuig a les propostes del PSIB per lluitar contra la prostitució, segons han deixat palès aquest dilluns en les rodes de premsa prèvies al ple de demà. Serà llavors quan el Parlament voti la Proposició No de Llei (PNL) dels socialistes, que pretenen impulsar mesures "des de l'abolicionisme" perquè els consells insulars i la Federació d'Entitats Locals (FELIB) tirin endavant ordenances que tinguin en compte iniciatives de caire social, laboral i educatiu per a les dones i amb sancions que "incideixin en els puters" i la pràctica de la prostitució al carrer, segons ha explicat la portaveu adjunta del PSIB, Silvia Cano.

Cargando
No hay anuncios

Per part seva, la portaveu de MÉS, Marta Carrió, ha demanat la supressió de les mesures punitives, perquè "no fan cap favor a les dones i provoquen que hagin d'amagar-se". De la mateixa manera, els ecosobiranistes també han rebutjat "el fals debat" entre regulació i abolició de la prostitució, encara que sí que veuen amb bons ulls la resta de punts de la PNL, perquè les dones tinguin més drets.

Quant a Podem, la portaveu adjunta del partit morat, Esperança Sans, ha considerat que per assolir l'horitzó de l'abolició de la prostitució "s'han de fer coses que el PSIB no té en compte". En relació amb la possibilitat que els ajuntaments incloguin sancions en les seves ordenances, Sans ha assenyalat que estudiaran aquesta proposta abans de concretar-ne un posicionament. En tot cas, la portaveu ha reclamat que s'impulsi la llei contra el tràfic de persones, que es reformi la Llei d'estrangeria i que s'ofereixin alternatives d'habitatge i de feina a les dones.

Cargando
No hay anuncios