PNL
Política 17/07/2022

El PSIB insta a continuar col·laborant amb entitats d'atenció a la prostitució per promoure "més sensibilització"

La formació reclama "desincentivar la demanda i fer campanyes per lluitar contra aquells que compren aquesta explotació sexual i se'n beneficien"

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu de Silvia Cano.

PalmaEl PSIB-PSOE ha registrat una proposició no de llei (PNL) al Parlament per demanar que es continuï treballant i col·laborant amb les diferents entitats que atenen les dones en situació de prostitució per així promoure "més sensibilització social i educativa" en aquesta matèria.

La portaveu adjunta del grup parlamentari socialista, Silvia Cano, ha assenyalat que "l'objectiu essencial ha de ser el de desincentivar la demanda i fer campanyes per lluitar contra aquells que compren aquesta explotació sexual i se'n beneficien".

La formació també insta el Govern a renovar el Pla autonòmic per la lluita contra el tràfic de dones i nines amb finalitats d'explotació sexual i l'abordatge de la prostitució. A més, demana al govern espanyol que intensifiqui la lluita contra els proxenetes, que es lucren de manera directa o indirecta de la prostitució de dones, així com contra els "compradors de sexe, cooperadors necessaris de l'explotació sexual de les dones".

Aquesta PNL també reclama al Govern que reforci programes d'orientació acadèmica i professional a dones en situació de prostitució i que impulsi l'acreditació de competències, així com l'accés a les matrícules de formació professional, per ajudar-les a sortir del context de la prostitució, entre altres.

stats