Igualtat
Política 19/07/2022

MÉS per Mallorca acusa el PSIB "d'oportunisme polític" per voler modificar la Llei d'igualtat

Els socialistes volen considerar la prostitució com a violència masclista, i els ecosobiranistes creuen que l'actual redactat ja protegeix les dones que l'exerceixen

1 min
La portaveu de MÉS per Mallorca, Marta Carrió

PalmaEl PSIB ha impulsat una modificació de la Llei d'igualtat balear per considerar la prostitució com un tipus de violència masclista, però fins al moment ja s'ha trobat amb la contrarietat d'un dels seus socis de govern: MÉS per Mallorca. Els ecosobiranistes, a través de la seva portaveu, Marta Carrió, han anunciat aquest dimarts la seva disconformitat amb la mesura, acusant el PSIB "d'oportunisme polític", després de la comissió executiva del partit reunida aquest dilluns.

MÉS per Mallorca sosté que els socialistes volen reproduir el debat estatal de la llei impulsada pel PSOE per abolir la prostitució. "El debat a favor o en contra de la prostitució és un debat fals; ningú hi està a favor, aspiram a la seva desaparició", ha explicat Carrió. "Lamentam l'actitud del PSIB, ja que està utilitzant el Parlament per un problema que té a Madrid amb els seus socis", ha afegit, referint-se al fet que Unides Podem s'ha desmarcat de la proposta.

En aquest sentit, els ecosobiranistes consideren que la legislació illenca actual referent a les violències sexuals protegeix les dones que exerceixen la prostitució, i la modificació impulsada pel PSOE "profunditza la divisió del món feminista".

La formació que lidera Lluís Apesteguia aposta per donar un permís de treball i residència a les dones en situació d'irregularitat que exerceixi la prostitució, que "segons diferents estudis representen un 76%", a més d'incloure totes les dones com a perceptores de l'ingrés mínim vital, o modificar la llei de seguretat social per permetre la cotització de les dones que vulguin deixar la prostitució fins que s'incorporin al món laboral.

stats