Política 18/05/2023

MÉS i el PP proposen cadascú crear l'Institut Cultural de Mallorca

Els candidats a presidir el Consell de Mallorca d'ambdós partits, Jaume Alzamora i Llorenç Galmés, han presentat aquest dijous la mateixa proposta en matèria cultual, juntament amb altres mesures dels seus programes

1 min
A l'esquerra el candidat al Consell de Mallorca per MÉS, Jaume Alzamora; i a la dreta, el candidat del PP, Llorenç Galmés, i la número dos, Antonia Roca.

PalmaCrear un Institut Cultural –o de Cultura– de Mallorca. Tot i la distància entre les seves posicions, MÉS per Mallorca i el Partit Popular han coincidit a presentar aquesta mateixa proposta electoral aquest dijous, de manera gairebé simultània. El candidat a presidir el Consell de Mallorca de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora, ha defensat la creació d'aquest organisme per impulsar del Consell com a "vertader director de la política cultural de l'illa". Per la seva banda, el cap de llista del PP, Llorenç Galmés, ha defensat la mesura com a eina "per donar facilitats al sector i situar Mallorca com a referent de la cultura a escala estatal i internacional en tots els seus àmbits".

En el cas dels ecosobiranistes, l'Institut està pensat com "un ens públic per a la gestió àgil de circuits i programes culturals al Consell de Mallorca". A banda d'això, també en matèria de cultura Alzamora ha proposat "fomentar la presència de creadors i continguts culturals de Mallorca a les plataformes digitals i mitjans de comunicació audiovisuals en català, tot afavorint les coproduccions i la recepció mútua de les produccions culturals i ampliant així l'espai audiovisual comú".

La proposta de Galmés és coincident amb la d'Alzamora, ja que vol que l'Institut "simplifiqui tràmits administratius i agilitzi la convocatòria d'ajudes, a més de consolidar la cultura de la nostra terra". A més, el candidat del PP s'ha compromès a impulsar la xarxa museística que depèn del Consell de Mallorca, com el Museu Marítim, i ajudar els museus privats i aquells que vulguin iniciar un projecte museístic. "Potenciarem el teatre Principal com a equipament escènic públic més representatiu de Mallorca", ha destacat.

stats