Política 16/12/2021

MÉS exigeix que s'acabin les polítiques d'austeritat imposades per l'Estat als municipis

Els càrrecs ecosobiranistes als ajuntaments reclamen que s'alliberi tot el superàvit dels consistoris

ARA Balears
2 min
Maria Ramon intervé a l'Assemblea de Batles de MÉS.

PalmaL'Assemblea de Batles de MÉS per Mallorca ha exigit aquest dijous que es llevin les limitacions derivades de l'aplicació de la taxa de reposició per poder contractar el personal necessari per donar els serveis a la ciutadania. La secretària d'Acció Territorial i batlessa d'Esporles, Maria Ramon, ha assenyalat que la proposta "és una passa més en el camí de revertir totes les polítiques d'austeritat imposades a l'anterior crisi i de reforçar uns serveis públics de qualitat". Els casos més preocupants són la contractació d'agents de Policia Local i l'ampliació dels departaments de Serveis Socials.

"Si abans de la situació generada pel covid-19 ja era necessari el reforç dels serveis públics, les conseqüències socioeconòmiques han disparat les necessitats", ha assenyalat Ramon, a més de remarcar que la taxa de reposició provoca que fins i tot s'hagin d'externalitzar alguns serveis, amb el sobrecost i l'empitjorament de les condicions laborals que això implica.

L'Assemblea de Batles també ha reclamat que el govern espanyol modifiqui la normativa que regula l'ús dels superàvits i els romanents de tresoreria. "Malgrat que des del govern espanyol han permès utilitzar part dels superàvits, cal derogar definitivament aquesta imposició que limita la capacitat d'acció dels consistoris", ha continuat Ramon, a més de remarcar l'esforç que han fet els ajuntaments en assumir tasques més enllà de les seves competències. D'aquesta manera, els càrrecs de MÉS han exigit que es llevin "les limitacions artificials" de la regla de despesa, la qual restringeix l'autonomia local.

Segons ha comunicat la formació mitjançant una nota de premsa, MÉS traslladarà aquestes propostes a través de mocions a tots els ajuntaments i amb una proposició no de llei (PNL) que registrarà al Parlament.

stats