Política 14/05/2023

MÉS per Palma es compromet a destinar quatre milions a la creació d'un bo cultural per a residents

Els candidats han presentat aquesta proposta a la llibreria Drac Màgic

ARA Balears
2 min
La candidata a la batlia de Palma, Neus Truyol i el número dos, Miquel Àngel Contreras

PalmaMÉS-Estimam Palma destinarà quatre milions d'euros a la creació d'un bo cultural per als residents de Ciutat, si s'imposa en les eleccions municipals del 28 de maig.

Segons ha informat la formació en una nota de premsa, la candidata a la batlia, Neus Truyol, i el segon de la llista i actual coordinador de Cultura de l'Ajuntament, Miquel Àngel Contreras, han presentat aquest diumenge, a la llibreria Drac Màgic, la seva proposta de creació d'un bo cultural, amb el doble objectiu de fer costat al teixit cultural de la ciutat i d'acostar la cultura a la ciutadania.

La candidata a la batlia de Palma ha explicat que el seu compromís "és fer de la cultura un dret a l'abast de tothom". Per aquest motiu, ha avançat, "amb aquests bons s'hi destinarà un milió d'euros anual, amb un total de quatre milions la pròxima legislatura".

Truyol ha continuat explicant que MÉS-Estimam Palma posarà a la disposició dels residents "100.000 bons culturals individuals de 100 euros cada any". "Amb aquests nous bons volem garantir el dret a la cultura dels ciutadans i fer costat a les iniciatives culturals com a motor econòmic que serveixi per al canvi de model que defensam", ha ressaltat.

La candidata de MÉS-Estimam Palma ha explicat que la proposta té tres objectius. En primer lloc, fer costat al teixit cultural de la ciutat i promoure l'economia de proximitat. En segon lloc, incentivar els hàbits culturals entre la ciutadania per fer de Palma una ciutat més viva i crítica. I, en tercer lloc, acostar nous públics al fet cultural. "Volem que persones que normalment no participen de la cultura ho facin i, per tant, generar nous hàbits", ha explicat la candidata.

Truyol ha remarcat que "la cultura augmenta la tolerància entre les persones i l'esperit crític". A més, la cultura fa ciutadans dignes i conscients dels seus drets", ha afegit. "El foment de la cultura com un fet universal i no elitista enforteix les societats. A qui li fa por la cultura li fa por la democràcia", ha conclòs Truyol.

A continuació, el número dos de la candidatura de MÉS-Estimam Palma a l'Ajuntament, Miquel Àngel Contreras, ha explicat que aquesta formació "invertirà un milió d'euros en el sector de la cultura per contribuir a la seva presència, com a element de riquesa i identitat de la ciutat". "D'aquesta manera", ha cregut, "es continuarà enfortint l'ecosistema cultural de Palma, alhora que es contribuirà a la diversificació econòmica". "Si tenim una cultura estable i fort generam llocs de feina i això ens ajuda a reduir la nostra dependència respecte del turisme", ha destacat.

Contreras també ha assenyalat que es podran adherir a la iniciativa aquells establiments que es dediquen a la promoció, l'exhibició i el comerç cultural de Palma que ho desitgin, des de centres d'art en viu –com sales de teatre, dansa o música en directe– fins a cinemes o comerços culturals (llibreries, botigues de discos, galeries)". En aquest sentit, el número dos de MÉS-Estimam Palma ha declarat que "es destinaran un 25% dels bons a col·lectius vulnerables, es prioritzarà fer costat als creadors i a la producció cultural pròpia, així com a la creació cultural i literària en llengua catalana".

stats