Política 03/03/2023

MÉS i l'Obra Cultural s'uneixen per blindar l'ús social del català la legislatura vinent

Els ecosobiranistes anuncien que impulsaran una llei estatal de llengües que reconegui com a oficials tots els idiomes de l'Estat

ARA Balears
1 min
Els representants de MÉS amb el president de l'OCB aquest divendres

PalmaMÉS per Mallorca i l'Obra Cultural Balear (OCB) han compartit aquest divendres la "necessitat" de blindar l'ús social del català durant la legislatura vinent, segons ha informat el partit ecosobiranista en un comunicat. El coordinador i candidat de MÉS a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia; el secretari general i candidat al Consell, Jaume Alzamora; i la portaveu del partit, Marta Carrió, s'han reunit aquest divendres amb el president de l'OCB, Joan Miralles, per parlar sobre les propostes de la formació per a la legislatura 2023-2027 referents a la llengua.

"Necessitam una aposta ferma i decidida de totes les administracions per a la recuperació de l'ús social del català", ha apuntat Apesteguia, que ha recalcat la importància de "fer del català l'eina de comunicació normal entre els ciutadans de les Balears".

A més, la formació ha anunciat durant la reunió que una de les principals mesures que impulsarà a partir del maig serà l'aprovació d'una llei estatal de llengües que reconegui com a oficials tots els idiomes de l'Estat, sempre en relació amb una plena igualtat.

També han destacat que el seu programa electoral inclou vetlar perquè el català sigui la llengua vehicular del sistema educatiu de les Balears, garantint i potenciant, amb mesures específiques, la immersió lingüística. Per la seva banda, Miralles ha presentat als responsables de MÉS per Mallorca una bateria de propostes que van en la línia que les administracions treballin en la potenciació de la llengua catalana i l'autogovern, perquè siguin estudiades i incorporades al programa per a la legislatura vinent.

stats