Política 28/03/2022

Més per Menorca vol que la llei del turisme obligui els hotelers a comprar producte local

Xifren en un 10% l'adquisició d'aliments

Iván Martín
1 min
Josep Castells és diputat de Més per Menorca.

MAÓLa formació política Més per Menorca ha sol·licitat incloure a la llei de turisme de les Balears que el 10% dels aliments que es consumeixen a la planta hotelera de l'illa siguin de quilòmetre zero, amb el repte de protegir i garantir la viabilitat del producte local.

Els econacionalistes han demanat elaborar un pla per presentar als hotels amb objectius quant a aliments, aigua, energia, materials i residus. El diputat Josep Castells ha recordat que tal com està redactada la llei no s'obliga els establiments turístics a satisfer cap propòsit concret: "Si volem fer una passa endavant en sostenibilitat i circularitat, la llei ha de concretar uns criteris ambiciosos", i afegeix: "El decret diu que els plans de circularitat han de preveure el consum d'aigua, però no estableix cap llindar pel que fa al consum".

Amb aquesta iniciativa, Més per Menorca vol garantir un percentatge mínim de consum a la planta hotelera d'un 10%: "D'aquesta manera afavorirem també la pagesia, que està passant per uns moments molt complicats. El turisme que presumeix de circular ha de suposar una font de prosperitat per als nostres agricultors o ramaders".

D'altra banda, Castells ha demanat que almenys el 80% del consum d'aigua potable sigui procedent de l'aqüífer: "A més de l'esmena, Més per Menorca ha rebutjat el creixement en superfície dels hotels com a contrapartida per la modernització dels establiments".

stats