Política 23/12/2022

Més per Menorca dona el sus a la seva campanya electoral: "Les persones primer"

Josep Juaneda i Josep Castells afronten amb optimisme les eleccions al Consell i al Parlament

Iván Martín
2 min
Josep Juaneda lidera la llista de Més per Menorca al Consell.

MAÓIl·lusionats i amb la força de donar solucions als problemes reals dels ciutadans. Aquests són alguns dels reptes dels candidats de Més per Menorca en les pròximes eleccions del 2023. La formació econacionalista ha escenificat aquest divendres el tret de sortida amb l'acte de presentació del lema: 'Les persones primer'.

A la cita hi han assistit dos pesos pesants de la candidatura de Més al Consell de Menorca, Josep Juaneda i Noemí Garcia, mentre que Josep Castells i l'encara batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, han representat les opcions sobiranistes al Parlament. Unes llistes que tallen amb el passat, en el cas del Consell, i que afronten la renovació al Parlament.

Juaneda és l'actual conseller de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera i, a partir del 2023, el líder indiscutible del projecte polític, que manté com a eixos fonamentals la preservació del medi natural i consolidar un model sostenible en tots els àmbits: econòmic, social, mediambiental, cultural i de mobilitat. Més per Menorca confia a mantenir els tres consellers a la institució, una fita que no serà fàcil. Per la seva banda, Josep Castells continua com a primera opció al Parlament amb el suport de Joana Gomila de número dos. En aquest sentit, els menorquinistes són conscients que el tercer diputat, que seria per a l'actual conseller d'Educació, Cultura i Esports, Miquel Maria, és un objectiu complicat.

El candidat al Consell ha explicat que les principals prioritats del partit són superar la monodependència del turisme, garantir uns serveis públics de qualitat –principalment habitatge assequible, energies renovables, salut i educació– i decidir des de Menorca, "perquè tot allò que es decideix des de l'illa és millor per als menorquins". I ha afegit: "Més està en política per lluitar justament per les persones, en contraposició a partits que defensen un model econòmic i social que ens ha duit a la situació que patim avui: incertesa econòmica, sensació d'empobriment general i un habitatge gairebé impossible d'aconseguir".

stats