Política 29/04/2019

MÉS per Menorca s'aferra als resultats al Senat per afrontar les eleccions del 26 de maig

Mentre que la marca original de MÉS per Menorca es manté, Veus Progressistes no aconsegueix arribar a l'electorat

Ivan Martín
2 min
Eduard Riudavets no serà senador per Menorca tot i els més de 4.500 vots que ha obtingut la seva candidatura.

MaóA MÉS per Menorca consideren que els resultats electorals assolits aquest diumenge "consoliden" el projecte sobiranista, malgrat que són conscients que han estat "insuficients". D'aquesta manera s'ha expressat el coordinador general, Nel Martí, que ha valorat la jornada que es recordarà pel ressorgiment del PSOE Menorca i l'enfonsament del Partit Popular. Al Congrés dels Diputats, Veus Progressistes va obtenir 3.071 vots, una xifra baixa tenint en compte la capacitat de mobilització de MÉS per Menorca, però que Nel Martí ho atribueix a "la dificultat de captar l'atenció del votant davant una marca nova". Martí es mostra "optimista" amb vista al futur i, en canvi, destaca "la consolidació del projecte de MÉS per Menorca", atesos els més de 4.500 vots a la candidatura d'Eduard Riudavets al Senat i "al tradicional èxode de sufragis a altres formacions d'esquerres".

En aquest sentit, MÉS per Menorca té clar que la mediatització i polarització entre la dreta i l'esquerra ha marcat les eleccions, una circumstància que ha perjudicat la formació sobiranista, tot i que confien recuperar-los el 26 de maig. "Els números al Senat ens donen forces per afrontar amb esperança les municipals, insulars i autonòmiques", ha exclamat Nel Martí. De tota manera, el coordinador general dels menorquinistes ha remarcat el triomf de l'esquerra en un context on la irrupció de Vox ha causat "la mobilització dels votants progressistes i els indecisos". MÉS per Menorca ha destacat la campanya duita a terme, "neta, propera, sense estridències" i explicant les reivindicacions de l'illa.

Pel que fa al resultat de la dreta menorquina, Nel Martí considera que el Partit Popular "hauria de replantejar-s'ho tot després del que ha succeït. És un descens molt important que el deixa en una situació molt precària, la pitjor de la seva història". Martí creu que els conservadors "estan obligats a redefinir la seva estratègia en els pròxims dies si volen millorar resultats a les municipals, insulars i autonòmiques".

stats