Política 06/05/2019

MÉS per Menorca implantarà un cicle formatiu d'FP d'Energies Renovables

És una de les mesures que plantegen els menorquinistes per a la pròxima legislatura

Iván Martín
2 min
Josep Castells i Francesca Gomis han visitat el Centre Bit d'Alaior.

MaóMÉS per Menorca aposta per reorientar el model econòmic de l’illa, basat principalment en el turisme. La formació sobiranista creu que el canvi de model respon a l’interès per desenvolupar el projecte segons criteris de sostenibilitat, tenint en compte els valors mediambientals i el compromís de Reserva de la Biosfera, fet que condicionarà actuacions imminents per a una transició energètica. El partit menorquinista ha proposat un paquet de diverses mesures per liderar el canvi de model, donar més suport a la indústria i a l’agricultura i impulsar una oferta de formació professional i l’economia del coneixement amb l’objectiu de diversificar i guanyar en sostenibilitat i ocupació.

Així, MÉS per Menorca promourà la descentralització dels programes de suport a les empreses que ara només s'ofereixen a la seu de Palma de la Fundació Bit per tal que s’imparteixin directament a Menorca. A més, el Centre Bit impulsarà que a cada municipi hi hagi espais de viver d’empreses. Tots els centres oferiran en xarxa un suport integral als emprenedors i a la creació d’empreses. També donaran suport a la innovació en el sector del calçat, mitjançant un conveni entre el Govern balear i els dos principals centres tecnològics espanyols. D’altra banda, MÉS per Menorca promourà la creació de dos centres de recerca científica a l’illa, un dels quals es dedicarà a la prehistòria i l’altre, a la biologia marina. De la mateixa manera, impulsaran la gestió integrada dels sectors agrícola ramader i industrial alimentari, incloent-hi la definició de perfils professionals, oferta formativa, cooperativisme, diversificació, transformació i distribució. Per últim, els menorquinistes implantaran el cicle formatiu de Formació Professional d'Energies Renovables.

Precisament, la integrant de MÉS per Menorca al Consell Francesca Ramis ha detallat aquest cicle formatiu pioner a les Balears centrat en les energies netes: “La diversificació requereix nous perfils professionals. Entenem que aquesta iniciativa seria molt important que s'ubicàs a Menorca”. Per la seva banda, el candidat de la formació al Parlament, Josep Castells, ha destacat el Centre Bit: “Avui dia és un viver d’empreses innovadores i de base tecnològica. Volem que els serveis d’aquest centre s’apropin a cada poble per facilitar a tothom crear una nova empresa”.

stats