Política 17/02/2021

Més per Menorca duu al Congrés dels Diputats el compliment de l'OSP amb Mallorca

També demanen la compareixença del nou conseller de Mobilitat, Josep Maria Ribas

Iván Martín
2 min
El diputat Josep Castells en una intervenció al Parlament.

MaóMés per Menorca ha presentat una proposta al Congrés dels Diputats que té com a objectiu fer complir l’Obligatorietat de Servei Públic (OSP) entre Menorca i Mallorca. La proposta s’ha presentat mitjançant la diputada d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Marta Rosique, i respon a la demanda de la formació ecosobiranista d’exigir el compliment de l’OSP, perquè consideren que ara mateix no s'estan oferint les quatre freqüències diàries que estipulen les condicions.

El diputat de Més per Menorca, Josep Castells, recorda que l’incompliment de les condicions de l’OSP “altera la vida de moltes persones que, per motius laborals, de salut o acadèmics han de passar moltes hores mortes a Palma sense vol de tornada a Menorca fins al fosquet”. Per aquest motiu, els menorquinistes demanen la compareixença al Parlament del nou conseller de Mobilitat del Govern balear, Josep Maria Ribas, per explicar la raó que de les quatre freqüències diàries que per llei hi ha d’haver entre Menorca i Mallorca, alguns dies només se'n programin tres.

A més, Castells denuncia que, en alguns casos, tampoc no es compleixen les hores exigibles entre un vol i un altre: “L’avió que s’enlairava a les 7.05 h s’ha retardat fins a les 7.35 h, cosa que impossibilita arribar a la feina a les 8 h”. El diputat nacionalista insisteix en la importància de les connexions aèries: “Molts serveis de la nostra comunitat autònoma són a Palma, des de l’hospital de Son Espases i la UIB fins al Conservatori de Música”, i afegeix: “Pagam els mateixos impostos que els residents de Mallorca i tenim dret a accedir a aquests serveis sense tantes dificultats”.

Per últim, Més per Menorca ha demanat informació per escrit al govern espanyol sobre el pla d’operacions d’Iberia i Air Europa per saber si aquestes companyies tenen cap intenció de modificar el seu programa d’actuacions. 

stats