Política 28/10/2021

Més per Menorca demana al Govern espanyol 23 milions pel conveni de carreteres

No volen que la partida arribi a través del factor d'insularitat del REB

Iván Martín
1 min
Representants de Més per Menorca i ERC en una reunió celebrada a l'illa.

MAÓMés per Menorca, a través d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), presentarà una esmena per valor de 23 milions d'euros amb l'objectiu que l'estat espanyol inclogui la partida del conveni de carreteres en els pressupostos generals de l'any que ve.

Els sobiranistes recorden que l'Estat anuncià recentment que la inversió pendent a Menorca del conveni de carreteres arribaria a l'illa a través del factor d'insularitat del REB, i no del conveni de carreteres que tenia signat el Consell amb el Ministeri de Transports. Més per Menorca ja va denunciar aquesta circumstància al ple del Parlament, en entendre que suposa afegir una incertesa al conveni de carreteres, un compromís del govern de l'Estat amb Menorca i que ja fa massa anys que està endarrerit.

Els menorquinistes consideren que aquesta maniobra suposa un nou endarreriment en la inversió. D'altra banda, entenen que Madrid desvirtua el factor d'insularitat, que ha de servir per finançar noves inversions a les Illes per compensar els desavantatges per la insularitat, però no aquelles inversions que l'executiu espanyol ja tenia compromeses.

El coordinador general de Més per Menorca, Damià Moll, ha afirmat: "Si abans el Consell havia de negociar els convenis amb Madrid, ara el procés s'enreda i primer haurà de passar per Palma", i ha afegit: "És una lamentable passa enrere en l'autonomia insular". Segons el diputat al Parlament Josep Castells, "Madrid ha cancel·lat els convenis per recuperar els doblers, com ja va fer amb les inversions estatutàries. Si el Govern ho sabia, ens ha enganyat, i si no ho sabia, Madrid li ha robat la cartera".

stats