Política 11/05/2021

Més per Menorca demana que el Consultiu es pronunciï sobre els decrets llei aprovats pel Govern

La iniciativa neix de l'"abús que fa l'Executiu balear de la legislació en calent mitjançant decrets llei"

ARA Balears
1 min
Castells s'ha caracteritzat per reivindicar el paper de Menorca a l'àmbit balear juntament amb Nel Martí i Patri Font.

PalmaMés per Menorca ha registrat aquest dimarts una proposició de llei al Parlament per demanar la modificació de la Llei del Consell Consultiu amb l'objectiu que l'organisme vetli perquè els decrets llei que el Govern aprovi s'ajustin a l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, segons ha informat Europa Press. La formació proposa que el Consultiu s'hagi de pronunciar sobre aquestes qüestions en un termini de 15 dies a través d'un informe preceptiu.

El diputat menorquinista, Josep Castells, ha assenyalat que "com a mínim" ha de servir per garantir el compliment de l'article 49 de l'estatut, sobre els àmbits en els quals pot legislar el Govern i que s'analitzi si es trepitgen competències dels consells insulars.

"Tenim l'exemple del famós Decret llei 8/2020, que permetia l'ampliació d'hotels i que modificava, vulnerant l'estatut, la llei de pressupostos", ha comentat Castells.

El diputat ha afegit que "no hi ha mecanismes per corregir això, més enllà de recórrer al Tribunal Constitucional, que resulta extremadament difícil perquè requereix majories parlamentàries per demanar-ho".

stats