Política 12/09/2023

Més per Menorca demana al Consell un esforç econòmic per les emergències del Marroc i Líbia

En altres casos, com Ucraïna o els campaments sahrauís, el Consell ha aprovat 15.000 euros per al Fons

Iván Martín
2 min
El portaveu de Més, Josep Juaneda, en el ple del Consell.

MAÓLa formació política Més per Menorca ha instat el Consell Insular a fer una aportació econòmica extraordinària al Fons de Cooperació, per donar resposta a les emergències del Marroc i Líbia. El portaveu dels menorquinistes, Bep Juaneda, ha registrat una proposta perquè sigui aprovada en el pròxim ple.

Des de Més recorden que a Menorca hi conviuen molts ciutadans originaris del Marroc que treballen i viuen a l'illa i, per tant, formen part de la societat menorquina. En aquest sentit, consideren que les administracions haurien d'estar a l'altura de les circumstàncies, així com ho han fet en altres situacions similars. Els sobiranistes destaquen en un comunicat que "la solidaritat no entén de races, de colors, de nacionalitats, ni de religions: és i ha de ser universal".

Al desastre del Marroc s'hi suma també la tragèdia ocorreguda a Líbia esdevinguda per les conseqüències del cicló Daniel, on ja s'han registrat més de 2.000 víctimes mortals i milers de persones desaparegudes. En altres emergències, com Ucraïna o els campaments sahrauís, el Consell ha reaccionat i ha aprovat una transferència extraordinària de 15.000 euros per al Fons Menorquí de Cooperació, perquè pugui desenvolupar tasques de cooperació internacional, com sempre ha fet davant emergències com les que estan vivint ara el Marroc i Líbia.

Per tots aquests motius, des de Més proposen que el Consell faci una aportació al Fons per dur a terme el pla d'actuació postemergències que determini la mateixa entitat. El partit menorquinista obre aquesta proposta a la resta de grups polítics perquè pugui ser consensuada i aprovada de manera conjunta, i assenyalen que la intenció no és que la proposta sigui d'un partit, sinó de la societat menorquina en conjunt.

stats