Política 21/05/2020

Més per Menorca impugna el decret del Govern per reactivar l'economia

Els ecosobiranistes asseguren que és contrari a l'Estatut d'Autonomia i demanen que la Mesa no l'admeti a tràmit

Ara Balears
1 min
Més per Menorca assenyala que el Decret llei no és jurídicament vàlid perquè és contrari a l'Estatut d'Autonomia.

PalmaMés per Menorca ha registrat un escrit dirigit a la Mesa del Parlament en què demana que no s'admeti a tràmit el decret de mesures urgents i extraordinàries del Govern per reactivar l'economia de les Illes. Els ecosobiranistes al·leguen que el decret no és jurídicament vàlid perquè és contrari a l'Estatut d'Autonomia.

La formació destaca en un comunicat que la norma conté una disposició final novena en la qual, en tres dels apartats, fa modificacions de lleis de pressuposts generals de la Comunitat, la qual cosa no està permesa segons l'article 49 de l'Estatut d'Autonomia, que estableix que els decrets llei "no podran afectar els pressupostos generals de la Comunitat Autònoma".

"El decret llei vulnera de manera clara i manifesta aquesta norma estatutària", ha manifestat el diputat dels ecosobiranistes, Josep Castells. Així, Més per Menorca exigeix que el Govern "trameti al Parlament el Decret llei 8/2020 i la Mesa hagi de qualificar-lo, en declari la inadmissibilitat per no ajustar-se, de manera evident i palmària", al que l'Estatut d'Autonomia preveu per als decrets llei i, en conseqüència, el "retorni a l'Executiu per tal que adopti les mesures que siguin oportunes".

stats