Política 20/05/2022

Més per Menorca i Compromís demanen una OSP València-Maó

La ruta garantiria una freqüència mínima d'un vol diari d'anada i tornada, i s'inclouria una tarifa màxima

Iván Martín
1 min
Josep Castells, diputat de Més per Menorca.

MAÓLes formacions polítiques Més per Menorca i Compromís presentaran dues proposicions no de llei a les cambres valenciana i balear, amb l'objectiu d'iniciar els tràmits per assolir una Obligació de Servei Públic (OSP) aèria entre València i Maó.

La ruta garantiria una freqüència mínima d'un vol diari d'anada i tornada, i s'inclouria una tarifa màxima. El diputat de Més per Menorca Josep Castells ha destacat la importància de l'acord: "És la primera iniciativa de la història per millorar la connectivitat entre aquests dos territoris". I afegeix: "Les connexions entre l'aeroport de Menorca i València són del tot residuals, amb molt poques freqüències i amb tarifes abusives fixades per al lliure mercat aprofitant l'elevada demanda i que el resident no té altres alternatives per fer aquesta ruta".

Per la seva banda, la diputada de Compromís Nathalie Torres ha ressaltat la gran quantitat de valencians que són residents a Menorca perquè exerceixen la docència: "El 30% del professorat a les Balears és valencià, un percentatge que en el cas de Menorca arriba al 40%. A tots aquests, cal sumar-hi els estudiants menorquins que cursen carreres universitàries a València".

Els menorquinistes han emfatitzat que València és la tercera ciutat en pes demogràfic de l'estat espanyol, i estretament vinculada a les illes per qüestions històriques, econòmiques i culturals.

stats