Política 07/04/2022

MÉS per Mallorca trasllada el seu suport al Pacte de la Pagesia per revitalitzar el sector primari

Les associacions agràries han comparegut per primera vegada al Parlament per iniciativa dels ecosobiranistes

ARA Balears
1 min
El diputat de MÉS per Mallorca, Joan Mas, amb representants del sector primari

PalmaMÉS per Mallorca ha traslladat aquest dijous el seu suport al Pacte de la Pagesia, reclamat per associacions del sector primari per aconseguir la revitalització del sector. Representants d'Unió de Pagesos de Mallorca, l'Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja) i la Unió de Petits Agricultors i Ramaders (UPA-Balears) han comparegut per primer cop al Parlament, concretament en la Comissió d'Economia d'aquest dijous.

El diputat de la formació ecosobiranista Joan Mas Collet, impulsor de la compareixença, ha agraït la proposta d'arribar al pacte del sector primari i ha destacat la necessitat d'actuar de manera conjunta. Mas ha recordat les distintes iniciatives plantejades els darrers mesos per revitalitzar un sector que s'enfronta ara a les conseqüències derivades de la guerra a Ucraïna.

De fet, el diputat ha destacat que el conflicte bèl·lic ha provocat un "augment inassumible" del preu de l'energia i dels carburants, "imprescindibles" per a la producció d'aliments. De la mateixa manera, Mas ha recordat que també els preus dels cereals i els pinsos, necessaris per a la producció de carn, llet i derivats, s'ha disparat. "És un panorama complicat al qual s'han d'afegir els costos derivats de la insularitat", ha argumentat.

En aquest escenari, MÉS per Mallorca ha demanat al govern d'Espanya que lideri, de la mà del sector primari i els governs autonòmics, les accions necessàries per garantir la continuïtat de l'activitat. En aquest sentit, el partit ha reclamat un IVA superreduït per a tots els béns i serveis que es requereixen per produir aliments, adequar la reforma laboral a les peculiaritats de l'eventualitat en el camp, o un gasoil professional agrari amb el mínim de gravàmens fiscals.

stats