Política 17/06/2023

MÉS per Mallorca, primera força d'esquerres als municipis de l'illa amb deu batlies

El PSIB governarà onze ajuntaments de les Balears i el PP, 35

ARA Balears
2 min
L'Ajuntament d'Esporles

PalmaMÉS per Mallorca és la primera força d'esquerres als municipis de l'illa amb deu batlies. La formació liderada per Lluís Apesteguia ostentarà la batlia quatre anys a set municipis fins a 2027, i a tres més la compartirà. A les eleccions del 28 de maig, MÉS per Mallorca va ser la primera força a vuit municipis i ostentarà la batlia a Manacor (Miquel Oliver), Llubí (Magdalena Perelló), Santa Maria (Colau Canyelles), Deià (Lluís Apesteguia, amb majoria absoluta), Campanet (Guillem Rosselló), Montuïri (Paula M. Amengual), Sant Joan (Richard Thompson), Esporles (majoria absoluta) i Lloseta (Angelina Pérez). A més, la formació ecosobiranista formarà part dels equips de govern d'Inca i sa Pobla.

Per part seva, el PSIB governarà a onze municipis de les Balears amb l'objectiu de "continuar fent polítiques de progrés social per als ciutadans", segons ha manifestat el partit en una nota de premsa. Així, els socialistes aglutinen més de 220 regidors als ajuntaments de les Illes. Els socialistes podran govern en majoria a Puigpunyent (Toni Marí) i Santa Eugènia (Pep Lluís Urraca). Els socialistes també han aconseguit acords amb forces progressistes de les Illes per a les batlies de Maó, Algaida, Artà, Consell, Inca, Montuïri, Pollença, Sant Joan i Lloseta. Els socialistes també han lamentat que a Calvià, on el PSIB ha estat la força més votada, al final governin PP i Vox.

Però la principal força municipal de les Balears els propers quatre anys serà el PP, amb 35 batlies, 20 de les quals governaran amb majoria absoluta –dos d'ells aixecaran la vara a meitat de mandat d'acord amb els pactes que els populars han assolit. A més, el PP formarà part de l'equip de govern a tres ajuntaments més. A Mallorca han pres possessió 22 batles: Palma (Jaime Martínez), Alaró (Llorenç Perelló), Alcúdia (Fina Linares), Andratx (Estefanía Gonzalvo), Bunyola (Joan Antoni Riera); Calvià (Juan Antonio Amengual), Campos (Xisca Porquer), Capdepera (Mireia Ferrer), Escorca (Toni Solivellas), Felanitx (Cati Soler), Estellencs (Bernat Isern), Llucmajor (Xisca Lascolas), Maria de la Salut (Jaume Ferriol), Mancor (Pep Frontera), Marratxí (Jaume Llompart), Santanyí (Maria Pons), Sant Llorenç (Jaume Soler), Selva (Joan Rotger), ses Salines (Joan Rodríguez), Son Servera (Jaume Servera), Sóller (Miquel Nadal) i Sineu (Tomeu Mulet). Prendran la vara de batle amb el mandat iniciat Martí Àngel Torres (Santa Margalida) i Maria Agnès Sampol (Porreres).

stats