Política 28/09/2018

MÉS per Mallorca insta el Parlament a reconèixer que hi ha presos polítics a l’Estat

La Proposició no de llei té com a objectiu obrir el debat sobre la qualitat democràtica d’Espanya

Ara Balears
2 min
Els diputats Miquel Gallardo i Josep Ferrà registrant la PNL.

PalmaMÉS per Mallorca presenta una Proposició no de llei (PNL) en què insta el Parlament balear i al govern central a reconèixer que hi ha presos polítics a l’Estat espanyol. El portaveu del grup parlamentari, Josep Ferrà, ha explicat que la proposta sorgeix arran de l’aniversari dels fets del primer d’octubre a Catalunya i de la proposta del PP aprovada dimarts passat en què es nega l’existència de presos polítics a Espanya. “Demanam que entre tots els grups parlamentaris, amb diàleg i temps, siguem capaços fins que es debati aquesta PNL que es rectifiqui aquesta proposta”, ha subratllat Ferrà.

El diputat Miquel Gallardo ha explicat que el motiu de presentar aquesta PNL “és obrir un debat parlamentari sobre la qualitat democràtica a l’Estat", atès que “estam molt preocupats per les restriccions aplicades judicialment a drets com el d’expressió, opinió, d’associació i el dret de participació pública en molts àmbits”, ha afegit. També ha explicat que "és un debat que, amb motiu de l’aniversari del primer d’octubre, posam damunt la taula i del qual no hem de defugir: ens hi va la democràcia”

Gallardo també ha instat l’Estat perquè retiri les acusacions de la Fiscalia General de l’Estat envers els presos polítics i a comprometre’s a cercar solucions polítiques als problemes polítics mitjançant el diàleg i respectant els drets humans. Aquesta PNL es basa en altres PNL presentades l’any 2015 al Parlament, quan se’n varen aprovar dues que demanaven l’alliberament del veneçolà Leopoldo López i la diputada palestina Khalida Jarrar.

La diputada Agustina Vilaret ha posat èmfasi en el fet que les persones que estan preses ho estan per haver obeït "el mandat d’un poble" i que ho estan de manera preventiva i sense judici. “Hem de denunciar aquesta situació i apostar pel diàleg, que és l’únic que serveix per donar solucions”, ha conclòs.

stats