Política 03/02/2020

MÉS demana una nova llei d'educació que substitueixi la LOMQE

El diputat de la formació, Joan Mas, ha dit que "creim imprescindible que la religió surti dels col·legis i quedi dins l'àmbit familiar"

K. O.
1 min
Les proves de nivell de  quart de secundària, a examen Fracassa la crida  dels sindicats al boicot de les proves

PalmaMÉS per Mallorca presentarà amb caràcter d'urgència una proposició no de llei (PNL) perquè el Parlament insti el govern espanyol a aprovar una nova llei que substitueixi la Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMQE). Segons el diputat de la formació, Joan Mas, la majoria de la comunitat educativa s'oposa a aquesta normativa.

"La LOMQE va eliminar competència de gestió als consells escolars, per això consideram que les haurien de recuperar", ha dit Mas, i ha afegit que "creim imprescindible que la religió surti dels col·legis i quedi dins l'àmbit familiar".

Cal recordar que el passat 27 de gener la Conselleria d'Educació va presentar l'avantprojecte de la primera llei d'educació de les Illes Balears. Entre els possibles objectius, el conseller Martí March preveu arribar al 5% del PIB destinat al sistema educatiu i ampliar l'autonomia dels centres. Aquesta mesura arriba 20 anys després del traspàs de competències en matèria educativa a la Comunitat Autònoma, duit a terme l'any 1998.

stats