Política 27/10/2020

MÉS carrega contra el PSOE per oposar-se a equiparar les Balears amb les Canàries en l'allargament dels ERTO

El coordinador ecosobiranista, Toni Noguera, lamenta el poc pes dels socialistes balears a Madrid

Ara Balears
1 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, en la reunió d'aquest dimarts.

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha carregat aquest dimarts contra el PSOE per haver-se negat a equiparar les Balears amb les Canàries en l'allargament dels ERTO a la Comissió de Treball del Congrés i ha reclamat un compromís major dels diputats del PSIB a Madrid. "Necessitam mesures concretes per la nostra condició insular, la gran dependència del sector serveis i turístic i la pronunciada estacionalitat. Segons tots els indicadors, som els més afectats per la crisi econòmica i social provocada per la crisi del covid-19", ha dit el coordinador ecosobiranista, qui ha comparegut en roda de premsa juntament amb la diputada d'Esquerra, Marta Rosique.

Noguera ha lamentat el poc pes polític del PSIB a Madrid i la "poca sensibilitat" amb els interessos de les Illes. Segons l'ecosobiranista, la manca d'influència ha quedat demostrada amb el vot en contra dels diputats socialistes a equiparar les Balears amb les Canàries en l'allargament dels ERTO. "Una vegada més, s'obliden de les Illes", ha criticat.

Per la seva banda, Rosique ha criticat "el doble discurs" del PSOE. "Aquí van de grans defensors de les Illes i allà se n'obliden", ha dit. La diputada d'Esquerra ha recordat que el seu partit manté els acords amb MÉS per dur la veu de l'Arxipèlag a Madrid. En aquest sentit, Esquerra registrarà una proposició no de llei (PNL) al Congrés per posar fi al greuge comparatiu entre les Balears i les Canàries.

stats