Juliette
Política 03/03/2023

MÉS durà al Senat la declaració de zona castròfica per "evitar que passi com a Banyalbufar"

El senador Vicenç Vidal instarà l'Estat a fer la tramitació de manera "urgent" per agilitar l'arribada d'ajudes

1 min
Els serveis d'emergència treballen actualment per netejar les carrteres de la Serra de Tramuntana.

PalmaMÉS per Mallorca presentarà una iniciativa al Senat per tal d'instar el govern espanyol que declari urgentment com a zona catastròfica els indrets afectats per la borrasca Juliette. El senador Vicenç Vidal serà qui ho defensarà: "No podem permetre que es repeteixi la situació del 2020 amb el cap de fibló que va afectar els municipis de Banyalbufar, Valldemossa i Esporles". Cal recordar que l'Estat no declarà com a catastròfica la zona malmesa pel cap de fibló fins a un any i quatre mesos més tard.

En aquest sentit, Vidal ha recordat que "la declaració de zona catastròfica pel cap de fibló del 2020 va arribar tard i malament, i això no pot tornar a ocórrer". Vidal ha manifestat també que "els municipis i particulars perjudicats per la borrasca Juliette no han d'haver d'esperar un any i mig, com va succeir amb la tempesta del 2020, per poder rebre les ajudes".

Quant als efectes de la borrasca Juliette, el Govern ja ha iniciat els tràmits per declarar zona catastròfica tots aquells indrets que n'hagin patit les conseqüències. Així ho va anunciar dijous la presidenta del Govern, Francina Armengol, quan va visitar el coll de sa Batalla (Caimari), on els equips d'emergència treballen des de dilluns.

stats