Política 05/05/2020

MÉS demana a l'Estat si evitarà que els evasors fiscals es beneficiïn d'ajudes durant la crisi del covid-19

El senador autonòmic de la formació, Vicenç Vidal, registra una pregunta al Senat i reivindica salvar les persones abans que "el gran capital"

Ara Balears
1 min
El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal

PalmaEl senador autonòmic de MÉS per Mallorca ha registrat una pregunta al Senat en què demana al govern espanyol si està impulsant mesures perquè les empreses que han fet operacions per evadir impostos no es puguin beneficiar de les ajudes estatals durant la crisi del covid-19.

En l'escrit, que ha fet públic a través del seu compte de Twitter, Vidal també ha demanat al govern espanyol si està actualitzant el llistat de paradisos fiscals perquè es faci efectiu que les ajudes siguin efectives, justes i solidàries amb les empreses responsables fiscalment durant la situació actual.

Vidal ha afirmat que l'Estat recapta 75.000 milions d'euros menys que la mitjana europea i que els paradisos fiscals també perjudiquen el finançament de la sanitat pública. El senador comenta que Dinamarca, Polònia i França han pres mesures per evitar que les empreses evadeixin impostos.

Els plans de rescat han d'estar a disposició de les empreses que paguen els impostos a l'Estat, segons es pot llegir en el document presentat per Vidal, en què s'afegeix que la Unió Europea hauria de posar fi als paradisos fiscals.

stats