Política 29/01/2022

MÉS demana que es prohibeixi la publicitat dels cotxes que contaminen més

Reclama que es faci com amb el tabac i l'alcohol

ARA Balears
2 min
Josep Ferrà i Neus Truyol presenten la iniciativa

PalmaMÉS per Mallorca ha registrat una Proposició No de Llei amb l'objectiu de prohibir (a partir de 2025) la publicitat i els patrocinis dels cotxes de combustió interna (benzina, dièsel i altres tecnologies emissores) per la seva contribució al canvi climàtic i a la contaminació global.

Segons han detallat els ecologistes a través d'un comunicat, les limitacions de publicitat s'aplicarien a tots els suports físics o digitals en els quals s'anuncien els vehicles. El diputat i portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament Josep Ferrà ha explicat que la proposta que d'aquí a poc temps es debatrà al Parlament és una iniciativa que en el mateix sentit la formació ecologista EQUO (integrada dins MÉS) ha registrat al Congrés dels Diputats. A més, Ferrà ha remarcat que la proposta "completa la Llei autonòmica de canvi climàtic i transició energètica impulsada pel partit ecosobiranista la legislatura passada per prohibir la venda de cotxes dièsel".

Ferrà ha recordat que al conjunt de l'Estat "la indústria de l'automòbil és la responsable del 27,7% de les emissions totals de gasos d'efecte d'hivernacle, culpables de la crisi climàtica i de problemes de salut associats a la contaminació atmosfèrica". En aquest sentit, ha destacat que "els problemes de salut que implica la contaminació de l'aire propiciada en part pels cotxes de combustió afecten més de 300.000 persones al conjunt de la Unió Europea".

Per part seva, la regidora de Cort i candidata de MÉS a la batlia de Palma, Neus Truyol, ha denunciat la proliferació de campanyes de "rentada verda" (greenwashing) que s'amaguen darrere dels anuncis d'automòbils. A més, la regidora ha defensat que "la publicitat és utilitzada per distreure i desviar la responsabilitat dels vehicles propulsats per motors de combustió fòssil en la causa climàtica". "Igual que ja no està permesa la publicitat de tabac ni alcohol, no té sentit permetre la publicitat d'uns productes que impacten de manera directa i nociva en la salut de tothom", ha sentenciat Tryuol.

stats