Política 15/05/2023

MÉS per Mallorca es compromet a apujar fins a cinquanta els inspectors turístics

El nombre d'inspectors del Consell era de 15 el 2022 i ha ascendit a 20 aquest 2023

ARA Balears
1 min
Lluís Apesteguia, aquest dilluns.

PalmaEl candidat a la presidència del Govern de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha anunciat aquest dilluns que la seva formació es compromet a augmentar fins a 50 els inspectors turístics del Consell insular per lluitar contra l'oferta il·legal. El partit recorda que el fins al 2022 el Conselltenia 15 inspectors i que aquest 2023 es van incrementar fins a 20.

"Proposam disposar d'un cos d'almanco cinquanta inspectors a Mallorca i una estratègia d'actuació clara", ha afirmat Apesteguia, qui també ha explicat que cal incidir en la inspecció contra l'oferta il·legal de places i en la reducció de l'edat dels turistes que compten com a plaça turística fins als dotze anys. "L'objectiu és l'augment de turistes que comptin com a plaça turística per tal de reduir el nombre total de places", ha explicat Apesteguia.

En aquest sentit, el candidat ha recordat que "fa més d'una dècada, amb deu milions de turistes, érem la primera comunitat autònoma en renda per càpita i ara, amb quasi el doble, som la novena i baixant". Per això, MÉS per Mallorca considera central avançar cap a un model econòmic diversificat. Segons Apesteguia, "La pandèmia va demostrar que el turisme és una activitat econòmica fràgil que necessita unes condicions determinades per funcionar, i no podem mantenir un model econòmic que faci dependre el benestar de la gent de les Illes Balears de circumstàncies que no controlam en absolut", ha conclòs Apesteguia.

stats