Política 11/11/2019

MÉS fa autocrítica pels resultats del 10-N en una carta als militants

Els ecosobiranistes afronten la seva renovació a l'assemblea general que comença el 16 de novembre

Maria Llull
1 min
Imatge de Guillem Balboa a la presentació

PalmaEls coordinadors de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa i Bel Busquets, són els signants d'una carta que el partit ecosobiranista ha enviat aquest dilluns als seus militants. A més d'analitzar-hi el panorama polític que queda a partir de les eleccions del 10 de novembre, els dirigents de MÉS hi han fet autocrítica i han qualificat de "francament decebedors" els resultats de la formació. "18.206 vots al Congrés i 20.955 al Senat suposen continuar amb la baixada que ja patírem a l'abril", diu la missiva.

Segons els ecosobiranistes, ara cal una reflexió sobre què li passa al partit "a les eleccions estatals". Per això, "cal una reflexió tranquil·la però urgent de nosaltres mateixos i de la realitat que ens envolta; (...) de la nostra relació amb els moviments socials, de la nostra tasca a les institucions i de la nostra construcció interna", continua la carta. De fet, MÉS considera que l'assemblea general que comença aquest dissabte, 16 de novembre, "sens dubte és una bona ocasió per aprofundir-hi".

Malgrat els resultats, MÉS sí que considera haver fet dues coses pel que fa a les eleccions: donar als votants "una opció sobiranista, progressista, feminista i ecologista", i dur a terme una campanya que ha tingut com un dels seus eixos "l'austeritat" i que no ha arribat als 5.000 euros.

D'altra banda, el secretari de Comunicació de MÉS, Luis Apesteguia, també ha fet autocrítica a les xarxes socials, on ha reconegut els mals resultats del partit ecosobiranista.

Així mateix, Apesteguia considera que s'obre el temps de la reflexió per tal que els ecosobiranistes afrontin futurs comicis amb més garanties.

stats