Política 07/10/2022

MÉS aposta per la inclusió de clàusules lingüístiques en la contractació pública d'empreses

El partit ecosobiranista vol establir el català "com una prioritat en el futur cinquè Pacte"

ARA Balears
1 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, i el secretari general de la formació, Jaume Alzamora

PalmaEl Consell Polític de MÉS per Mallorca ha acordat establir la llengua catalana com una prioritat en el futur cinquè Pacte de Progrés. La formació ecosobiranista aposta per la inclusió de clàusules lingüístiques a la contractació pública d'empreses. En aquest sentit, apunten que les administracions no poden fugir de la seva responsabilitat pel que fa al compliment de la Llei de normalització lingüística.

El coordinador general i candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, ha apuntat que "l'ús social de la llengua catalana ha de ser una prioritat com a país davant el retrocés que pateix. Hem de fer un gran pacte com a societat, capitanejat pel Govern, per aconseguir que el català sigui la llengua d'ús normal arreu del territori de les Illes".

Per la seva banda, el secretari general i candidat al Consell, Jaume Alzamora, ha reivindicat la feina feta fins ara des de les àrees de Política Lingüística del Govern, del Consell, així com a nombrosos ajuntaments. Alzamora assegura que "la nostra llengua és el nostre patrimoni, i des de MÉS feim feina per garantir-ne l'ús social i la conservació", ha dit.

De les propostes acordades també destaca la d'impulsar els drets lingüístics dels catalanoparlants a través de les institucions, enfortint i dotant l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics dels recursos necessaris.

stats