Política 02/03/2020

MÉS reclama que Aena retiri el projecte d'ampliació de Son Sant Joan

Els ecosobiranistes tornen a demanar la cogestió de les infraestructures aeroportuàries i que Aena inverteixi en transport públic

Maria Llull
1 min
Els representants de MÉS, en el moment de fer entrega de les al·legacions al projecte d'ampliació de l'Aeroport de Palma

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha presentat aquest dilluns a la Delegació del govern espanyol les al·legacions del seu partit al projecte d'ampliació de l'aeroport de Palma, l'exposició pública del qual finalitza avui mateix. Els ecosobiranistes han reclamat a Aena que retiri el projecte d'ampliació i han tornat a demanar la cogestió de les infraestructures aeroportuàries per part de les institucions balears afectades, com ara el Govern, els consells i els ajuntaments.

MÉS ha presentat un total d'11 al·legacions, en què també es reclama un estudi de càrrega de les Illes Balears abans de dur-hi a terme "cap projecte de reorganització aeroportuària", pel fet de ser "un territori insular" amb "uns recursos i infraestructures limitats". Els ecosobiranistes també han reivindicat la modificació del document regulador de l'aeroport (DORA), així com del pla director, per tal "d'establir un decreixement del sostre de passatgers" i fer possible el compliment en matèria de canvi climàtic.

Una altra al·legació és la que fa referència al transport públic. MÉS reclama a Aena una inversió que "faciliti un accés sostenible a l'aeroport per a treballadors i passatgers", especialment "amb el tramvia a Palma i altres transports col·lectius a la resta de l'illa".

"El nostre model de turisme passa pel decreixement", ha assenyalat Noguera a les portes de la Delegació del govern espanyol. Segons el coordinador de MÉS, aquest decreixement passa necessàriament pel "control de les portes de casa nostra", com els ports i els aeroports.

stats