Política 24/02/2020

Ensenyat sobre l'explotació sexual de menors: "Ja ens anava bé una comissió d'investigació"

Company afirma que Armengol culpa de l'escàndol els ecosobiranistes i que haurien de pensar si continuen al Govern

Maria Fuster
2 min
Miquel Ensenyat, diputat de MÉS per Mallorca

Palma"Ja ens anava bé una comissió d'investigació al Consell de Mallorca", ha assegurat el diputat de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, en relació amb l'escàndol de menors tutelats per la institució insular. Ensenyat ha concretat que era una comissió d'investigació oberta a la participació de tècnics i educadors amb l'objectiu final de fer una diagnosi per veure "on hem fallat" i per "depurar responsabilitats" i que no torni a passar. Per la seva banda, el president del PP, Biel Company, ha assegurat que MÉS per Mallorca s'hauria de replantejar si li val la pena formar part del govern. Segons Company, la presidenta Armengol culpa els ecosobiranistes de l'escàndol de l'IMAS."No sé si això li val la pena a MÉS per Mallorca en l'àmbit filosòfic, o al PSM de tota la vida", ha dit Company.

Les declaracions d'Ensenyat es produeixen pocs dies després que el també diputat ecosobiranista, Josep Ferrà, acusàs el portaveu del PSIB al Consell, Andreu Alcover, de "mentir," ja que, segons Ferrà, "MÉS i Podem varen defensar la comissió d'investigació internament i públicament fins que els socialistes varen exigir la comissió d'experts". El diputat de Podem, Alejandro López, no ha volgut entrar en el tema i ha assenyalat que es va cercar la fórmula "més neutra, amb més seny i més respectuosa". López ha dit que no s'ha de crear polèmica, "ni externa ni interna", en relació amb els seus socis.

La diputada del PSOE, Sílvia Cano, ha evitat parlar de discrepàncies amb MÉS per Mallorca ni sobre la creació de la comissió d'experts. "Aquesta és la fórmula que s'ha votat i és la que tira endavant". També ha remarcat que "la sintonia es demostra en votar i tothom la va votar", ha afirmat.

Renúncia del candidat a coordinar els experts

Els socis de govern del PSOE i l'oposició veuen amb bons ulls la renúncia de Jorge Carlos Fernández del Valle, qui havia de coordinar la comissió d'experts per investigar l'escàndol d'explotació sexual de menors tutelats al Consell de Mallorca. El PSOE a la roda de premsa d'aquest dilluns al Parlament no s'ha pronunciat, però Armengol ha confirmat que no estarà al capdavant de la comissió al programa Al Dia d'IB3 Ràdio. Ciutadans i el PP, de manera més contundent que els socis dels socialistes han celebrat l'anunci de la retirada de Fernández.

En relació amb la renúncia, des de MÉS per Mallorca, el diputat Miquel Ensenyat ha assenyalat que està bé que la persona "no estigui contaminada de la realitat d'aquí", en al·lusió que Fernández ja havia assessorat el Consell de Mallorca precisament en aquests temes. Des de Podem, el diputat Alejandro López ha assegurat que com que el possible nomenament havia generat rebuig per part del PP, "el més sensat és que no s'iniciï la comissió amb un conflicte entre els partits". Ciutadans ho ha vist com una "bona notícia" i Company ha dit sobre Fernández que "sembla que no s'ha deixat comprar", respecte que qui hi havia de dirigir la comissió ja havia fet feina pel Consell.

stats