Ensenyat sobre l'explotació sexual de menors: "Ja ens anava bé una comissió d'investigació"

Company afirma que Armengol culpa de l'escàndol els ecosobiranistes i que haurien de pensar si continuen al Govern

"Ja ens anava bé una comissió d'investigació al Consell de Mallorca", ha assegurat el diputat de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, en relació amb l'escàndol de menors tutelats per la institució insular. Ensenyat ha concretat que era una comissió d'investigació oberta a la participació de tècnics i educadors amb l'objectiu final de fer  una diagnosi  per veure "on hem fallat" i per "depurar responsabilitats" i que no torni a passar. Per la seva banda, el president del PP, Biel Company, ha assegurat  que MÉS per Mallorca s'hauria de replantejar si li val la pena formar part del govern. Segons Company, la presidenta Armengol culpa els ecosobiranistes de l'escàndol de l' IMAS ."No sé si això li val la pena a MÉS per Mallorca en l'àmbit filosòfic , o al  PSM  de tota la vida", ha dit Company.

Les declaracions d'Ensenyat es   produeixen  pocs dies després que el també diputat ecosobiranista, Josep Ferrà, acusàs el portaveu del  PSIB al Consell, Andreu Alcover, de  " mentir," ja que, segons  Ferrà, "MÉS i Podem varen defensar la comissió d'investigació internament i públicament fins que els socialistes varen exigir la comissió d'experts". El diputat de Podem Alejandro  López, no ha volgut entrar en el tema i ha  assenyalat que es va cercar la fórmula "més neutra, amb més seny i més respectuosa". López ha dit que no s'ha de crear polèmica, "ni externa ni  interna" en relació amb els  seus socis.

La diputada del PSOE,  Sílvia   Cano, ha evitat parlar de discrepàncies amb MÉS per Mallorca ni sobre la creació de la comissió d'experts. "Aquesta és la  fórmula  que s'ha votat i és la que tira endavant". També ha  remarcat  que "la sintonia es demostra  en  votar i tothom la va votar", ha afirmat.

Renúncia del candidat a coordinar els experts

Els socis de govern del PSOE i l'oposició veuen amb bons ulls la renúncia de Jorge Carlos Fernández del Valle, qui havia de coordinar la comissió d'experts per investigar l'escàndol d'explotació sexual de menors tutelats al Consell de Mallorca. El PSOE a la roda de premsa d'aquest dilluns al Parlament no s'ha pronunciat, però Armengol ha confirmat que no estarà  al capdavant  de la comissió al programa  Al Dia  d' IB3 Ràdio . Ciutadans i el PP, de manera més contundent que els socis  dels socialistes han celebrat l'anunci de la retirada de Fernández.

En relació amb  la renúncia, des de MÉS per Mallorca, el diputat Miquel Ensenyat ha assenyalat que està bé que la persona "no estigui contaminada de la realitat d'aquí", en  al·lusió que Fernández ja havia assessorat el Consell de Mallorca precisament  en  aquests temes . Des de Podem, el diputat A lejandro  López ha assegurat que com que el possible nomenament havia  generat  rebuig per part del PP, "el més sensat és que no  s' iniciï la comissió amb un conflicte entre els partits". Ciutadans ho ha vist com una "bona notícia" i Company ha dit sobre Fernández que "sembla que no s'ha deixat comprar", respecte que  qui  hi havia  de  dirigir  la comissió ja havia fet feina pel Consell.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF