Política 18/02/2019

MÉS per Menorca escull Miquel Maria i Patrícia Font de número dos al Consell i al Parlament

S'han emès 135 vots de manera presencial i se n'han rebut 79 per correu electrònic, que sumen un total de 214 sufragis

Ivan Martín
2 min
Els candidats a les institucions, Maite Salord i Josep Castells ja coneixen l'equip de treball per als pròxims 4 anys.

MaóMiquel Àngel Maria i Patrícia Font ocuparan el segon lloc a la llista de MÉS per Menorca al Consell Insular i al Parlament, respectivament. La formació sobiranista celebrà ahir la jornada de primàries per acabar de perfilar els equips que intentaran a les pròximes eleccions del 26 de maig mantenir o, si pot ser, superar els bons resultats obtinguts el 2015. Miquel Àngel Maria exerceix actualment de conseller insular de Cultura, Educació i Patrimoni, mentre que Patrícia Font repeteic a la llista parlamentària. Cal recordar que la llista de MÉS al Consell de Menorca estarà encapçalada per Maite Salord i la del Parlament per Josep Castells.

Així, l'equip per guanyar el Consell estarà configurat en les primeres posicions per Maite Salord, Miquel Àngel Maria, Francesca Gomis, Josep Juaneda i Raquel Marquès. Per la seva banda, Josep Castells, Patrícia Font, Oriol Baradad, Fanni Riudavets i Damià Moll formaran la llista al Parlament. Els resultats són provisionals perquè han de ser validats per la Comissió de Primàries. Si es confirmen, les novetats més importants són l'entrada de Francesca Gomis a la llista del Consell, que substituiria l'actual conseller insular de Mobilitat, Miquel Preto, i el número tres al Parlament, Oriol Baradad, que s'hauria fet amb el lloc que deixa Nel Martí després d'anunciar la seva renúncia.

Pel que fa a la participació, els vots presencials emesos a les tres meses ubicades a Maó, es Mercadal i Ciutadella han sumat un total de 135 vots i se n'han rebut 79 per correu electrònic, que fan un total de 214 sufragis. La participació, en comparació amb la primera fase de primàries per a l'elecció dels caps de llistes, ha estat molt similar, ja que llavors varen votar 206 persones, un 37,5% d'un cens de 549 adherits.

stats