Política 12/04/2022

Medi Ambient recorda al PP que el Govern no té "responsabilitats substantives" sobre els xibius

Mir ha reiterat que la decisió de denegar algunes concessions respon a criteris ambientals que cerquen garantir la conservació de les platges

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'un xibiu de les Balears.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha recordat aquest dimarts al PP que el Govern no disposa de les "responsabilitats substantives" sobre la denegació de concessions a xibius que es troben a peu de platja, ja que és l'Estat qui té les competències sobre costes i litoral.

Mir ja ha explicat en diverses ocasions que, en el cas del Trenc, la decisió d'eliminar tres dels sis xibius compleix amb la resolució del darrer informe de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), que conclou que aquests tres locals no garanteixen la distància necessària amb les dunes i la mar.

Una ordre del PP

Durant el ple del Parlament, i després de ser preguntat pel Grup Parlamentari Popular sobre la "prohibició" de xibius en algunes zones de les Balears, el conseller ha assenyalat que, precisament, va ser el PP qui, el 2013, va fer pública una ordre per regular la distància entre aquests establiments i l'aigua de les platges.

En aquest sentit, Mir ha remarcat que la decisió de no renovar la concessió d'alguns xibius respon a criteris ambientals que tenen la finalitat de garantir la conservació de les platges. "Si defensen que els illencs i els que ens visiten puguin continuar gaudint de les platges, també haurien de defensar les polítiques que van dirigides a la conservació d'aquests espais naturals", ha manifestat.

stats