Política 02/08/2019

Mateu Morro és el nou gerent de FOGAIBA

El Consell de Govern ha aprovat el nomenament de dos directors generals i quatre alts càrrecs de l'Administració balear

Ara Balears
4 min
mateu morro

PalmaEl Consell de Govern ha nomenat aquest divendres dos directors generals i quatre alts càrrecs de l'Administració de les Illes Balears. Segons ha comunicat la portaveu de la institució balear, Pilar Costa, a partir d'ara Mateu Morro és el nou director del Fons de Garantia Agrària i Pesquera; Sebastià Lliteres està al capdavant de l'Institut Balear de la Joventut; i Ana Galmés és la nova directora general del Tresor i Política Financera. Altres nous càrrecs són Francesc Miralles, director general de Cooperació Local i Patrimoni; Ana Aguaded Landero, directora del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, i Rubén Castro, director de l’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral.

Així mateix, el Consell de Govern també ha comunicat que Francesc Antich Oliver els hi ha fet arribar la seva renúncia en el càrrec de comissionat autonòmic de les Illes Balears a Madrid i que de moment no s'ha triat substitut. Costa ha recordat que la dimissió de l'expresident balear és per motius personals.

Mateu Morro, gerent del FOGAIBA

És llicenciat en Filosofia i Lletres i especialitzat en Geografia i Història a Palma. Té una llarga trajectòria relacionada amb l’agricultura, va ser conseller d’Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears entre el 2000 i el 2003 i també ha estat coordinador d’Unió de Pagesos de Mallorca i assessor tècnic de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca entre el 2015 i el 2019. A més, ha estat vinculat a l’activitat política institucional des del 1979: va ser regidor de l’Ajuntament de Santa Maria durant tres mandats i el batle del municipi des del 1990 fins al 2001.

Morro ha estat diputat del Parlament de les Illes Balears en dues legislatures i conseller de Recursos Humans del Consell Insular de Mallorca. Així mateix, ha presidit el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació i té publicats dos llibres relacionats amb la pagesia de Mallorca i de Santa Maria.

Ana Galmés, directora general del Tresor i Política Financera

És llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Pontifícia de Comillas (ICADE) i ha cursat el Màster en Finances al Colegio Universitario de Estudios Financieros i el Màster en Direcció de Serveis Integrats de Salut a ESADE. Galmés és especialista universitària en Auditoria i Acreditació de la Qualitat a les Organitzacions i Pràctiques Sanitàries.

Durant els darrers anys, ha ocupat càrrecs de gestió financera en l’àrea sanitària pública: directora econòmica i de gestió de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears des del 2001, directora de Gestió i Pressuposts del Servei de Salut, controladora al departament financer de l’empresa NOA, SA (1998) i analista en el Departament d’Inversions del Banco Urquijo (1998-2001), l’Àrea de Riscs de l’Institut de Crèdit Oficial (1997).

Francesc Miralles, director general de Cooperació Local i Patrimoni

És diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de les Illes Balears (2004) i té el títol de Tècnic Especialista Universitari en Comptabilitat i Fiscalitat a la UIB (2003). Durant la passada legislatura va assumir la vicepresidència primera del Consell Insular de Mallorca i la conselleria executiva de Cultura, Patrimoni i Esports. A Algaida va ser el regidor de Cultura, Esports i Joventut des del 2003 al 2007 i el batle del municipi des del 2007 fins al 2015. Així mateix, entre 2004 i 2007 va assumir la gerència de la Fundació Esplai de les Illes. Anteriorment havia treballat a la UIB, on va iniciar la seva carrera professional l’any 1999, i el 2001 hi va obtenir plaça de funcionari de carrera.

Ana Aguaded, directora del Servei d’Ocupació de les Illes Balears

És llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Sevilla, té el màster en Organització i Direcció de Recursos Humans per la CEPADE, Universitat Politècnica de Madrid i el màster en Prevenció de Riscs Laborals a ASIMAG, especialitat Ergonomia i Psicologia Aplicada. Actualment cursa el grau en Psicologia per la UNED.

Aguaded acredita una llarga experiència en l’àmbit dels recursos humans, atès que des de l’any 2012 fins a l’actualitat ha estat directora del Departament de Recursos Humans d'Steigenberger Hotels. També ha creat el Departament de Recursos Humans a AGROILLA Consultoria i ha estat la directora de Recursos Humans de Newrest Inflight Services, EUREST, a més de ser la responsable del Departament de Selecció, Formació i Desenvolupament a CASER Seguros i consultora Senior Change Management Services a Accenture.

Rubén Castro, director de l’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral

És graduat en Dret per la Universitat de les Illes Balears, amb premi extraordinari, i funcionari del cos superior d’inspectors de Treball i Seguretat Social, adscrit al Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. Des de maig de 2018 fins a l’actualitat ha exercit d’inspector de Treball i Seguretat Social a la província de Barcelona.

Sebastià Lliteres, director de l’Institut Balear de la Joventut

És graduat en Història per la Universitat de Barcelona i ha cursat el màster en Història Contemporània i Món Actual (UB-UOC) i el de Professorat de Secundària (UIB). Des que va finalitzar els estudis el 2018 ha exercit diverses funcions dins les àrees de comunicació, organització i gestió de Més per Mallorca. El de Porreres és una persona activa dins la xarxa associativa juvenil i cultural del seu municipi i coordina la revista local 'Llum d’Oli'.

stats