Política 26/10/2013

Mas agraeix la "lucidesa i el coratge" dels empresaris per combatre "el discurs de la por"

El president ironitza amb el lema de la Nit de l'Empresari de Cecot i assegura que ell ha estat "en rebel·lia" aquesta setmana

Acn
2 min

TerrassaEl president de la Generalitat, Artur Mas, agraeix als empresaris el suport al procés català i en destaca la "lucidesa i coratge" per "combatre el discurs de la por". "No és fàcil fer-ho, i menys des del món empresarial", va dir ahir divendres durant la Nit de l'Empresari 2013 de la patronal Cecot, que va aplegar un miler de persones a Terrassa (Vallès Occidental). El president va dir que cal "tocar de peus a terra però sense mirar avall". A més, va destacar que el moviment social "transversal i positiu" que existeix a Catalunya s'ha d'aprofitar per repensar el país. Mas també va ironitzar sobre el lema de la nit, 'En rebel·lia positiva', i va dir que ell també ha estat en rebel·lia aquesta setmana.

Mas va dir que Catalunya viu dues cares diferents: d'una banda, les grans dificultats com a conseqüència de la crisi; de l'altra, la "il·lusió" per un projecte de país. Per això, va agrair als empresaris que malgrat aquestes dificultats tinguin "coratge" per donar el seu suport i no contribuir a crear un país "d'ombres".

Sobre la crisi, va reiterar el discurs que les dades indiquen que s'està sortint de la recessió econòmica, però va dir que s'ha de buscar l'equilibri entre el discurs de les dades estadístiques positives i el fet que la crisi no finalitzarà fins que no ho noti la societat, punt sobre el qual ha lamentat que "s'està lluny", encara. Finalment, va rebutjar els discursos que diuen que a l'estat espanyol, i a Catalunya, no es creen llocs de treball, ja que va assegurar que en els darrers 10 anys se n'han creat més que a França, Alemanya i Itàlia de mitjana, però va lamentar que "no tenien prou contingut i una ventada forta se'ls ha endut".

stats