Política 28/02/2020

Maó va obrir un expedient l'any 2018 per tapiar la casa de la trama d'explotació sexual de menors

Hèctor Pons confirma que l'Ajuntament tenia coneixement del tràfic de drogues, però no dels fets que es relacionen amb els adolescents

Ivan Martin
2 min
L'habitatge presenta una imatge deteriorada tot i ubicar-se a una àrea comercial cèntrica.

MaóEl batle de Maó, Hèctor Pons, ha reconegut a Onda Cero Menorca que hi havia un expedient obert de l'any 2018 sobre la situació de l'habitatge que, segons la investigació de la Policia Nacional en el cas d'explotació sexual de menors, era un punt habitual de venda de drogues. L'immoble, ubicat al centre del municipi, presentava evidents símptomes de deteriorament i l'ocupaven dues persones que varen ser detingudes en el marc de l'operació policial. Pons ha traslladat un missatge de tranquil·litat i ha deixat clar que el Consistori ha posat en marxa "tots els mecanismes legals al seu abast" per solucionar les molèsties.

Hèctor Pons ha detallat la intervenció de l'Ajuntament: "Vàrem obrir un expedient amb l'objectiu que el propietari actuàs, però no va tenir en compte les notificacions i es va instar el jutjat a demanar l'autorització pertinent per tapiar, buidar i desinfectar l'habitatge. No teníem coneixement de la trama de menors, però havíem informat la policia que era un punt de venda de drogues". El batle de la ciutat admet que aquest tema ha sacsejat la societat, però manifesta que se sent tranquil perquè la institució ha actuat "dins les nostres competències legals".

D'altra banda, el Consistori també va actuar en els altres dos escenaris del cas d'explotació sexual de menors, l'Skate Park i Es Freginal. En el primer indret s'hi localitzen les coves on és produïen els intercanvis de sexe per doblers i drogues. En aquest sentit, Hèctor Pons diu que l'entorn de l'Skate preocupava la institució i s'hi havia començat a actuar. "A l'anterior mandat vàrem intervenir per tancar les coves perquè teníem coneixement del tràfic de drogues. No sabíem que hi havia altres coves, i tot d'una es va iniciar el procés per tapiar-les", ha assenyalat.

stats