Política 21/09/2023

Maó demana al Govern la inclusió d'una educadora social a Secundària

El batle ha proposat que es treballi per incrementar l'oferta de Formació Professional en l'àmbit sanitari

Iván Martín
2 min
Hèctor Pons amb el conseller Vera durant la visita a un centre educatiu de Maó.

MAÓEl batle de Maó, Hèctor Pons, ha participat en la visita que el conseller d'Educació del Govern balear, Antoni Vera, ha fet aquest dimarts als instituts i a alguns centres escolars de la ciutat. Durant la trobada, Pons ha aprofitat per traslladar a Vera algunes propostes, com la d'incloure la figura de l'educador social a l'etapa d'Educació Secundària.

Amb aquesta proposta, l'Ajuntament de Maó considera que millorarien les feines d'atenció i prevenció de problemàtiques socials i, al mateix temps, es reforçaria la tasca dels serveis socials i de la policia tutora amb els centres de Secundària. Les visites, a les quals també ha assistit la tinenta de batlia d'Educació, Beatriz Gallardo, s'han centrat en els tres instituts de Maó (Pasqual Calbó, Cap de Llevant i Ramis i Ramis), així com en els col·legis Mateu Fontirroig, Mare de Déu de Gràcia, Sa Graduada i La Salle.

A més, el batle ha proposat que es treballi per incrementar l'oferta de Formació Professional en l'àmbit sanitari, atesa la demanda existent i les necessitats actuals, així com les que generarà l'obertura del centre sanitari de Verge del Toro i de la nova residència geriàtrica, respectivament. Pel que fa al futur de l'Escola Oficial d'Idiomes, cal recordar que l'Ajuntament disposa d'un avantprojecte per reubicar-la a l'edifici del quarter de Santiago, per la qual cosa la institució ha demanat el compromís de la Conselleria amb vista a poder continuar aquest projecte.

Quant a les inversions als centres d'Educació Primària, el Consistori demana una inversió amb prioritat al CEIP Mare de Déu de Gràcia, ja que requereix una renovació de fusteria, de portes i finestres, així com altres millores necessàries, després que s'hi executassin, ara fa un any, les obres de reforma dels sanitaris.

stats