Política 15/04/2018

Un centenar de persones crida “No tenim por” davant la Delegació del govern

La manifestació “per la democràcia, contra la repressió i per la llibertat dels presos polítics" s'ha duit a terme de manera pacífica i ordenada

Maria Cifre
1 min
Un centenar de persones crida “No tenim por” davant Delegació del Govern

Palma“Els carrers seran sempre nostres”, “No tenim por”, “Poder judicial, feixista criminal”, “Som gent de pau” i “Llibertat presos polítics” han estat alguns dels crits massius i repetits que s'han sentit aquest diumenge al matí davant l’edifici de la Delegació del govern central a les Illes Balears.

La manifestació “per la democràcia, contra la repressió i per la llibertat dels presos polítics" s'ha duit a terme de manera pacífica i ordenada. Durant el transcurs de la mobilització, que ha culminat al passeig del Born, s'hi han anat sumant desenes de persones.

Els manifestants també han fet referència a la condemna del raper Valtonyc a tres anys i sis mesos de presó per enaltiment del terrorisme i calúmnies a la corona. Seguidament s'han sentit crits, de manera reiterada, que entonaven un “Llibertat d’expressió, Valtonyc absolució”.

Una vegada al Born, diferents col·lectius –com l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, el CDR Mallorca, Jubilats de Mallorca, entre d'altres– han llegit diversos manifests. Han dirigit paraules a Valtonyc. Des del CDR Mallorca s'hi han referit com a “víctima d'aquest estat autoritari per exercir la llibertat d'expressió artística”. Tots els col·lectius també han fet especial menció dels “deu presos polítics i les set persones exiliades del Principat”.

Per finalitzar l'acte, els Músics per la Llibertat han cantat algunes cançons, la darrera de les quals ha estat 'La Balanguera'.

stats