Política 05/04/2019

Madrid avala la Llei d'habitatge del Govern balear

S'hi han hagut de fer algunes modificacions

Ara Balears
1 min
La llei d'habitatge s'aprovarà, en principi, durant el primer trimestre del 2018.

PalmaEl govern espanyol ha avalat aquest divendres la Llei d'habitatge del Govern balear. El Parlament de les Illes va aprovar fa quasi un any aquesta llei amb l'objectiu de crear un registre d'habitatges desocupats i obligar els grans tenidors –particulars i empreses que tinguin més de deu habitatges buits– a cedir-los temporalment per a lloguer social a canvi d'una compensació econòmica que els haurà de donar l'administració.

Davant la proposta balear, el govern espanyol ha informat aquest divendres que no presentarà recurs davant el Tribunal Constitucional per la sessió d'habitatges buits. Aquest matí, la ministra Meritxell Batet i el conseller Marc Pons han formalitzat l'acord que avala i que garanteix la vigència de la Llei autonòmica, tot i que hi han hagut de modificar la compensació econòmica que rebran els grans tenidors.

Marc Pons ha valorat l'acord, tot i que ha remarcat que "ha estat necessari fer-hi una sèrie de modificacions concretes i fer referència a alguna normativa específica d'àmbit estatal, però amb aquests petits canvis s'ajusta perfectament al marc jurídic espanyol i així ho ha demostrat el govern espanyol.

Fins ara s'han inscrit més de mil habitatges per ser destinats al lloguer social.

stats