Consell de Mallorca
Política 05/07/2023

El Lobby de Dones adverteix que suprimir la Direcció Insular d'Igualtat "ens fa tornar molts d'anys enrere"

"La decisió posa en evidència l'intent de canvi cultural que afecta, de manera particular, les dones i els nostres drets més fonamentals", ha assenyalat l'entitat

ARA Balears
1 min
Façana del Consell de Mallorca

PalmaEl Lobby de Dones ha expressat en una nota de premsa la seva preocupació per la supressió de la Direcció Insular d'Igualtat i el seu rebuig a una mesura "que ens fa tornar enrere molts d'anys i moltes lluites del moviment feminista". "Aquesta decisió política, i clarament ideològica, posa en evidència l'intent de canvi cultural que afecta, de manera particular, les dones i els nostres drets més fonamentals", ha lamentat, i ha remarcat que el feminisme "és el moviment social i polític que lluita pels drets humans de totes les dones, també de les que voten el PP o a Vox, i que "caldria recordar-ho".

En aquest sentit, ha assenyalat que parlar de família en lloc d'igualtat de drets i de tracte entre dones i homes és "una trampa i una manera grollera de voler acontentar un partit extremista que té l'antifeminisme com una de les seves banderes". Així, ha reiterat que voler evitar el concepte de violència basada en el gènere és una estratègia per invisibilitzar el fet que es tracta d'una violència estructural, que és la màxima expressió de desigualtat de les dones.

"Davant uns temps tan plens de perills que sembla que venen, només podem reiterar la nostra decisió de mantenir-nos vigilants i el nostre compromís, juntament amb el conjunt del moviment feminista, de no tolerar ni una passa enrere", ha conclòs.

stats