Reforma de la sedició
Política 01/12/2022

Llop defensa la reforma de delicte de sedició perquè Espanya s'equipari a Europa

La ministra de Justícia visita el nou edifici que el govern espanyol ha adquirit a Inca

2 min
La ministra de Justícia, Pilar Llop, aquest dijous a Inca.

PalmaLa ministra de Justícia, Pilar Llop, ha defensat la reforma del delicte de sedició perquè el codi penal espanyol s'equipari als codis de la resta d'Europa. "El delicte de sedició està tipificat d'ençà del 1822, i això que fa estigui desfasat. L'objectiu és homologar aquest delicte a unes conductes considerades sedicioses", ha dit Llop avui a Inca, durant la visita que ha fet a la ciutat per visitar l'edifici que el Ministeri ha adquirit a la capital del Raiguer.

"Aquesta modificació és un compromís adquirit l'any 2018, i és un clar exemple per garantir la convivència a Catalunya", ha manifestat la titular de Justícia.

Llop ha defensat també la llei de 'només sí és sí', i ha manifestat que uns dels avenços d'aquesta normativa és que "la submissió química és considerada ara una agressió i no un abús". La ministra també s'ha referit que "la norma preveu canvis en la pàtria potestat de menors amb efectes futurs". "És a dir, que això condicionarà la pàtria potestat dels agressors en relació amb els menors durant un termini de temps, encara que en el moment de la sentència l'agressor no tingui fills", ha afegit la ministra.

Llop, acompanyada de la delegada del govern estatal, Aina Calvo, ha visitat l'Ajuntament d'Inca, on les ha rebudes el batle, Virgilio Moreno. Després de fer una volta pel mercat del dijous, s'han dirigit al nou edifici adquirit pel Ministeri per valor d'1,8 milions d'euros. Tot i que no està connectat amb els jutjats de la ciutat, hi està molt a prop. De fet, els baixos d'aquest edifici ja estaven ocupats per dependències del Ministeri. Amb aquesta adquisició, s'hi incorporen les dues plantes superiors.

Virgilo Moreno ha lloat que el Govern central hagi adquirit aquest immoble per "continuar donant servei a la ciutat i a tota la comarca d'Inca".

stats