Política 15/03/2018

Turisme enviarà les llistes dels propietaris d'habitatges vacacionals a la Policia i a la Guàrdia Civil

La iniciativa forma part de la col·laboració entre la Delegació de Govern i la Conselleria de Turisme establerta per la Llei del lloguer turístic a Balears i la Llei estatal de seguretat ciutadana

Efe
1 min
170725 - Turistes , maletes , lloguer vacacional - IB 02

PalmaLa Conselleria de Turisme facilitarà el llistat de propietaris d'habitatges regulats pel lloguer vacacional perquè les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat s'hi puguin posar en contacte i puguin registrar-los de la mateixa manera que ho fa el sector hoteler, segons que ha indicat avui la Delegació del Govern.

Ho han acordat la delegada Maria Salom i la vicepresidenta i consellera de Turisme, Bel Busquets, en la seva primera reunió, a la qual també han assistit els comandaments de la policia estatal i de la Guàrdia Civil i el secretari general de la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme, Pep Mallol.

Per mitjà dels registres, els titulars dels habitatges destinats al lloguer vacacional rebran les claus per informar periòdicament la policia estatal o la Guàrdia Civil dels turistes que s'allotgin en les seves propietats.

Salom ha indicat que, fins ara, els propietaris que ja han contactat amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat "col·laboren de manera positiva".

La delegada del Govern també ha recordat que els propietaris d'aquests habitatges de lloguer tenen l'obligació d'oferir les dades per "motius de seguretat".

"Tenim l'obligació de fer un control de les persones que ens visiten per continuar tenint unes illes segures", ha destacat, segons que assenyala la nota emesa per la Delegació del Govern.

stats