Lastra i Cerdán assumeixen les regnes del PSOE fins al congrés de l'octubre

L'executiva del PSOE té previst aprovar els canvis en els pròxims dies

1 min
La portaveu del PSOE, Adriana Lastra

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha compassat la remodelació del govern espanyol amb canvis a la cúpula del PSOE, que encara l'inici de la segona meitat de la legislatura amb les enquestes en contra. La sortida de José Luis Ábalos del ministeri de Transports ha comportat també el seu relleu com a secretari d'organització. Segons ha avançat El Periódico i ha confirmat l'agència Efe, la vice secretària general del PSOE i portaveu al Congrés, Adriana Lastra, assumeix el poder orgànic del partit juntament amb el substitut d'Ábalos com a secretari d'organització, Santos Cerdán. L'executiva del PSOE té previst aprovar els canvis en els pròxims dies

Tots dos comandaran el partit fins al 40è congrés del PSOE, que tindrà lloc a València a mitjans d'octubre. Serà una cita important per rellançar les candidatures del PSOE de cara a les eleccions municipals, autonòmiques i generals del 2023. Sánchez ha fet explícita la seva voluntat de renovació situant al govern espanyol tres alcaldesses socialistes: la de Gavà, Raquel Sánchez; la de Puertollano, Isabel Rodríguez, i la de Gandia, Diana Morant. Un canvi de perfil que es pot traduir també en un relleu en els lideratges territorials de la formació.

El president del govern espanyol confia en la sortida de la crisi sanitària, la recuperació econòmica i l'arribada de fons europeus com a eixos per revertir la tendència, i vol que els nous equips del govern espanyol i del PSOE s'ajustin a les noves prioritats. "No ens podem conformar amb tornar al punt de partida previ al covid", ha afirmat aquest dilluns el president espanyol.

stats